Kunst Helden

Voor kinderen en jongeren die onderwijs volgen op een school voor speciaal onderwijs is er in Amsterdam weinig kunst en cultuuraanbod in de vrije tijd. In het schooljaar 2020-2021 biedt Tamino speciaal voor deze leerlingen de cursus Tekenen en Schilderen.

Kunstdocenten

De cursus wordt gegeven door Jenneke van Wijngaarden. Jenneke heeft veel ervaring hebben met lesgeven in het speciaal onderwijs. Plezier staat voorop in de lessen maar talentontwikkeling, het stimuleren en ontwikkeling van creativiteit en verbeelding zijn ook belangrijke aspecten. Samen met de kunstdocent gaan de kinderen en jongeren op een creatieve en uitdagende ontdekkingstocht waarin hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Cursuslocatie

De cursus wordt op de volgende locatie gegeven:

Amsterdam noord: Atelier Noordjes Kinderkunst.

Adres: Zamenhofstraat 14b

Algemeen

 • De cursus duurt 20 weken en vindt plaats op de zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.
 • De cursus start op 31 oktober 2020 en duurt tot aan de meivakantie van 2021.
 • Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen

Kosten

 • De cursus Tekenen en Schilderen kost voor 20 lesweken van 1,5 uur: € 450,00
 • Kortingsmogelijkheden:

  De gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds Amsterdam zijn partners van Kunst Helden. Zij vinden het belangrijk dat Kunst Helden toegankelijk is voor álle kinderen en jongeren uit Amsterdam.

  Het Jongerencultuurfonds biedt mogelijkheden voor ouders om het lesgeld tot een bedrag van € 450,- vergoed te krijgen. Ouders die over een stadspas beschikken komen automatisch voor een vergoeding van lesgeld in aanmerking.

  Daarnaast zijn er mogelijkheden voor financiële ondersteuning voor ouders met een krappe beurs.

  Contact

   

   

  TaminoKunstheldenZaterdag

   

   Je gaat aan de slag met tekenen, schilderen en bouwen. Zo zit je de ene keer met je handen in de klei en de andere keer achter de schildersezel.

   

                       


  tamino kunsthelden 2019 83 beeldend      

   

   

           

  Kunst Helden is een initiatief van Stichting Tamino en wordt uitgevoerd met steun van de gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds.

  TaminoKunstheldenLogo

  AFK met Rood CMYK Liggend        jongerencultuurfonds logo amsterdamDEF 2 2

  All copyright 2017 Stichting Tamino